Breaking News
recent

Benzediği Organa Sağlık Aşılayan Yiyecekler ( Hangi Organımız hangi besinlere benziyor)


Sağlıklı beslenme alışkanlığının ön plana çıktığı günümüzde pek çok bilim insanı hangi yiyeceğin hangi organa iyi geldiğine dair araştırmalar yapıyor. Benzediği organa sağlık aşılayan bu yiyecekleri işinizi kolaylaştırmak için bir araya getirdik. Unutmayın ki doğa, yiyeceklerin vücudunuzdaki hangi organa iyi geldiğine dair bazı ip uçları veriyor. İşte organa benzeyen yiyecekler...

1- CEVİZ ( BEYİN) 


Organa benzeyen yiyecekler arasında en bilineni olsa gerek! Kıvrımları ve iki lobuyla insan beynini andıran ceviz, beyin sağlığına ve hücreler arası sinyal iletimine büyük destek oluyor. Beynin en önemli ihtiyaçlarından olan omega-3, folik asit ve E vitamini açısından oldukça zengin. Ayrıca alzheimer hastalığıyla da savaşıyor.




2- ZENCEFİL ( MİDE )




Tıp bilimi gelişmeden yüzyıllar önce bile mideye faydaları bilinen zencefil, kusma ve deniz tutması gibi problemler için yoğun olarak kullanılıyordu. B6, C vitaminleri, kalsiyum, potasyum ve magnezyum açısından zengin olduğu gibi mide kaynaklı sindirim problemlerinin tedavisinde de kullanılıyor.

3- MANTAR ( KULAK)


Tıp bilimi gelişmeden yüzyıllar önce bile mideye faydaları bilinen zencefil, kusma ve deniz tutması gibi problemler için yoğun olarak kullanılıyordu. B6, C vitaminleri, kalsiyum, potasyum ve magnezyum açısından zengin olduğu gibi mide kaynaklı sindirim problemlerinin tedavisinde de kullanılıyor.

4-GREYFURT (MEME)


Greyfurt ve portakal gibi narenciye türleri memeye benzediği gibi kadınların meme sağlığına ve lenf hareketlerine destek oluyor. Uzmanlara göre greyfurt, meme kanseri hücrelerinin gelişimini engelleyen limonoid adında bir madde içeriyor. Özellikle belli bir yaştan sonra kadınların düzenli olarak narenciye tüketmesinde büyük fayda var.

5- HAVUÇ ( GÖZ)


Dilimlendiğinde tıpkı göze benzeyen havuç, içerdiği beta-karoten sayesinde göz bozukluklarını ve katarakt hastalığını engelliyor. Uzmanların tavsiyesiyse küçük yaşlardan itibaren düzenli olarak havuç tüketmek !

6- KEREVİZ (KEMİK)


Kemik yapısına benzeyen kereviz, kemiklerde yüzde 23 oranında bulunan sodyum açısından oldukça kuvvetli bir kaynak. Bu da kemik sağlığını desteklemesini ve kemik erimesi hastalığıyla savaşmasını sağlıyor.

7- AVAKADO ( RAHİM)


Rahim ağzına olan benzerliğiyle dikkat çeken avokado, rahim ağzı kanserini önlüyor ve kadınların hormon dengesini düzenliyor. Büyümesi tıpkı ana rahmindeki bebekler gibi dokuz ay süren avokadonun, ana rahmi sağlığı için bu denli faydalı olması uzmanları bile şaşırtıyor.

8- DOMATES (KALP )


Tıpkı kalp gibi kırmızı ve dört odacığa sahip! Kalbin en önemli ihtiyacı olan likopen açısından zengin olduğu için kalple ilgili neredeyse bütün rahatsızlıkları önleme yeteneğine sahip. Aynı zamanda yine kalp için faydalı olan C vitamini kaynağı !

9- ÜZÜM ( AKCİĞER)


Salkım halindeki üzümün akciğerlere benzediğini düşünmüş müydünüz? Akciğerlerdeki oksijeni kan dolaşımına ileten alveollerin doğal kaynağı olan üzüm, akciğer kanseri ve alerjik astım riskini minimuma indiriyor. 

10- PATATES ( PANKREAS)


Patates hem diyabet hastalarının glisemik indeksini dengeliyor hem de pankreasın sağlıklı bir şekilde fonksiyonunu yerine getirmesini sağlıyor. B6 vitamini açısından zengin bir kaynak olan bu besin, başta pankreas kanseri olmak üzere pek çok kanser türüyle savaşıyor ve yaşlanma karşıtı özelliğiyle biliniyor.

SAĞLIKLI BESLENMENİZ İÇİN  EDİTÖR BİLGE'den  TAVSİYELER 


Sabah kahvaltısı mutlaka yapılmalı, öğün atlanılmamalıdır. Süt içme alışkanlığı mutlaka edinilmelidir. Kemik sağlığı için, kalsiyum yönünden zengin süt, peynir, yoğurt tüketimine özen gösterilmelidir. Bol miktarda sebze-meyve ile günde en az 8-10 bardak sıvı tüketilmelidir. Şeker, tuz ve yağ içeriği yüksek yiyecek-içecek tüketiminin, bir çok hastalığı beraberinde getirdiği unutulmamalıdır.


Temiz ve mikropsuz besinleri tüketmeye özen gösterilmeli. Çiğ sebze ve meyveler bol suyla yıkanmadan kesinlikle yenilmemelidir. Açıkta satılan yiyecekler satın alınmamalıdır. Eller yemekten önce mutlaka yıkanmalı, unutmayın kirli eller pek çok hastalık mikrobu taşımaktadır. SEVDİKLERİNİZLE VE SEVENLERİNİZLE SAĞLIKLI MUTLU BİR HAYATINIZ OLMASI DİLEĞİYLE 

EDİTÖR : BİLGE 


 

 





https://mesverett.blogspot.com/2018/02/benzedigi-organa-saglik-asilayan.html

Hiç yorum yok:

Blogger tarafından desteklenmektedir.